Follow Us 1.1 online

ZOETERWOUDE / 's Hertogenbosch, 2008-06-09

Follow Us is de online applicatie die scholen ondersteunt waar veel kinderen van asielzoekers komen. Kinderen van asielzoekers worden namelijk ongeveer 2 keer per jaar gedwongen om te verhuizen en daardoor moeten zij ook vaak van school veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de leerprestaties. Immers, de nieuwe school is meestal niet of niet op tijd op de hoogte van de leervorderingen en leerproblemen van de nieuwe leerling. Het gevolg is dat deze groep leerlingen een steeds grotere leerachterstand krijgt op hun leeftijdsgenoten.

In Follow Us worden de basisgegevens van deze groep leerlingen via een webinterface opgeslagen. Daarnaast worden door de scholen de de leervorderingen bijgehouden in Follow Us en kunnen de scholen zaken die het leren bemoeilijken worden aangegeven.

Als een leerling naar een andere school moet, dan zijn door de nieuwe school alle relavante gegevens direct opvraagbaar, en hoeft de leerling dus geen valse start te maken op de nieuwe school.

Follow Us is inmiddels een ruim jaar beschikbaar en wordt volop gebruikt. De evaluatie van het gebruik bracht vanzelfsprekend verbeterpunten naar voren. Die zijn in versie 1.1 doorgevoerd, die sinds vandaag officieel online is.

De belangrijkste veranderingen zijn de wijzigingen in de interface. Het gebruik van Follow Us door de scholen is vereenvoudigd en scholen kunnen daardoor gegevens veel sneller vinden en mutaties veel gemakkelijker en sneller doorvoeren.

Omdat de wijzigingen aan de interface behoorlijk ingrijpend waren, leverde berloth.net ook een nieuwe handleiding voor docenten bij de applicatie.

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands