Archief

het archief bevat nieuws artikelen die niet meer relevant zijn of omdat de website om wat voor reden dan ook niet meer bestaat. 

Centrale webstek voor Greetje Brouwer

ZOETERWOUDE / LEIDEN 2015-06-10

Greetje Brouwer was al bekend op Internet via haar eigen Youtube kanaal, en via LinkedIn. Maar ze miste een centrale plek waar alles bij elkaar kwam. Een vriendin verwees haar naar BERLOTH.NET. En toen ging het snel. Greetje ging teksten schrijven, en BERLOTH.NET regelde de domain name, de hosting, en ging bouwen. En binnen de kortste keren had Greetje Brouwer haar eigen website. 

De website bestaat uit artikelen, die bestaan uit een titel en de inhoud. Ieder artikel is aan een hoger artikel gekoppeld, waardoor de structuur van de website ontstaat en het menu vanzelf opgebouwd wordt. Als Greetje dus een nieuw artikel wil publiceren, dan hoeft ze alleen de titel en de inhoud te typen, en vervolgens te zeggen waar het in de website moet komen. Klaar!

Naast titel en inhoud kennen artikelen ook een samenvatting van 1 zin, die in de website gebruikt wordt, maar ook dankbaar door Google gebruikt wordt in de zoekresultaten. En bij ieder artikel horen sleutelwoorden. Daarmee kan je van een artikel naar een artikel met hetzelfde onderwerp springen. Van deze woorden worden ook overzichtspagina's automatisch gegenereert. En die zijn ook weer heel interessant voor Google. Verder wordt de inhoud van de website automatisch in gestructureerde data volgens schema.org gevat. Dan snapt Google beter waar de pagina over gaat. 

Er gebeurt een heleboel op deze website. Maar Greetje merkt er niks van. Als ze een nieuwe artikel schrijft, hoeft ze alleen maar de titel en de inhoud in te vullen. Als ze dan ook  wat sleutelwoorden toevoegt en een samenvatting van 1 zin en het artikel koppelt in de website, dan doen de webserver en Google de rest.  

Natuurlijk willen meer mensen een website die al het werk, behalve het schrijven, uit handen neemt. Daarom is de website van Greetje de inspiratie geweest voor Dr.eWeb. Ook zo'n makkelijke website hebben? Lees dan meer over Dr.eWeb of neem contact op.

Reacties

En als de website dan online gaat, is het altijd leuk om dit soort reacties te lezen:

Rinysteenvoorden.nl nu ook mobiel te bekijken

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM 2015-03-05

Riny Steenvoorden kreeg slecht nieuws van haar webbouwer toen ze voor onderhoud belde: ik kap er mee. Gelukkig verwees een vriend haar naar BERLOTH.NET en was ze snel weer online. 

Maar de oude website voldeed niet meer helemaal. De vormgeving was nog goed genoeg, maar niet geschikt voor mobiele apparaten. Daarom werd de vormgeving iets aangepast, zodat nu ook op een mobieltje haar website prima te lezen is. 

Om het onderhoud van de inhoud te vereenvoudigen werd natuurlijk ook meteen Dr.eBase aan de website toegevoegd. 

Ook je bestaande website van een mobiele versie en/of Dr.eBase voorzien? Neem gerust contact op. 

Wordpress voor Broekman Sloten

ZOETERWOUDE / DEN HAAG 2015-04-21 

Broekman Sloten heeft een nieuwe website in Wordpress. Paul Broekman wilde namelijk graag overstappen van Joomla. En het liefst naar Wordpress met het Storefront thema om ook gemakkelijk producten in een webwinkel omgeving te kunnen plaatsen.

De vormgeving van Storefront is op een aantal plaatsten bijgeschaafd naar de wensen van Broekman. De urls van de oude website die een goede ranking in Google hebben, worden door een extra toegevoegd script netjes doorgelust naar de nieuwe website, zodat de ranking van de oude pagina op de nieuwe pagina' s overgaat.

ZTC Zoeterwoude naar Wordpress

ZOETERWOUDE 2013-07-02

De website van ZTC werd al een behoorlijke tijd gesponsord door BERLOTH.NET, en werd verouderd. Op uitdrukkelijk verzoek van de vereniging werd de nieuwe website van ZTC in Wordpress gebouwd door BERLOTH.NET. Dat kan natuurlijk. Maar er moesten wel een aantal uitbreidingen aan Wordpress plaatsvinden om Wordpress te kunnen gebruiken. Ook geen probleem. De ledenlijst, bijvoorbeeld, kan nu van de KNLTB database geexporteerd worden en ingelezen in de website, zodat alle leden een account op de website hebben, de oude accounts automatisch verwijderd worden en er ook nog door leden gezocht kan worden in de adreslijst. 

BERLOTH.NET verhuisd!!

ZOETERWOUDE, 2013-07-01

BERLOTH.NET is verhuisd naar de Zuidbuurtseweg in Zoeterwoude. Daar worden nu, in een heerlijk landelijke omgeving, de mooiste websites en online applicaties gebouwd!

Vous Desirez online

ZOETERWOUDE, 2012-06-13

Een standaard webwinkel voor Vous Desirez? Nee, deze startup webwinkel in handgemaakte design damestassen wilde wat mooiers! Professionele fotografie, professionele website!

BERLOTH.NET ontwierp en implementeerde op basis van de geleverde vormgeving een praktische interactie waarmee je gemakkelijk door het aanbod van de beschikbare tassen en sieraden heen kunt shoppen.

En als je dan een mooie tas gevonden hebt, dan wil je dat natuurlijk met je vriendinnen delen! Dus staat er bij iedere tas een eigen 'like' button om jouw droomtas te laten verschijnen op Facebook of Google+. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om samen met je vriendinnen te shoppen ;-)

 

Testen met Google Sites

LEIDEN / ZOETERWOUDE, 2012-02-18

SKOL is een stichting in Leiden die meerdere scholen omvat. Iedere school heeft een Medezeggenschapsraad (MR). Maar er is ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR).

De GMR van SKOL wil graag belanghebbende informeren over onderwerpen die spelen in de gesprekken met het Bestuur van SKOL. En een website is geschikt om al die informatie te delen.

De eisen aan een website waren:

 • We willen een centrale website waar alle leden informatie kunnen publiceren
 • We willen online kunnen discussieren
 • We willen samen kunnen werken aan documenten
 • We willen een centraal emailadres en een agenda

Dat zijn allemaal zaken die met Google toepasssingen geregeld kunnen worden. De moeite waard om verder te onderzoeken wat daar mogelijk is. En het resultaat is: 

 • Google Sites ingezet om de website te implementeren. Die website kan door alle leden van de GMR  bijgewerkt worden.
 • Google Groups zorgt voor de discussie. Leden kunnen via het web of via email met elkaar discussieren. Het komt allemaal bij elkaar terecht.
 • In Google Docs is een mappenstructuur opgezet waarin de GMR leden samen aan documenten kunnen werken en waarin de definitieve documenten centraal bewaard kunnen worden.
 • Google Mail zorgt voor een mailaccount
 • Google Calendar zorgt voor de agenda.

En alles is aan elkaar geknoopt. Sommige definitieve documenten worden weer op Google Sites gepubliceerd en de agenda is altijd up-to-date te zien op de website. Wie dat wil kan hem ook importeren in zijn eigen electronische agenda.

Conclusie: met Google Sites kun je redelijk simpel een aardige website maken. De vormgeving is niet optimaal aanpasbaar, maar dat was in ieder geval nu niet van belang. Je kunt wèl makkelijk een website maken die door meerdere mensen te onderhouden is, en je kunt makkelijk andere Google functionaliteiten aan de website toevoegen.

 

Wordpress in 100 minuten

WASSENAAR / ZOETERWOUDE, 2012-04-18

BERLOTH.NET heeft voor het eerst een Wordpress website gelanceerd:

http://www.stichtingronaldfvermaas.nl/

Deze website werd eerst in Frontpage onderhouden, maar Wordpress is dan toch makkelijker dan Frontpage.

Tot nu toe maakte BERLOTH.NET geen gebruik van Wordpress. Maar de huidige versie van Wordpress voldoet nu aan de eisen. Wordpress is de afgelopen tijd door BERLOTH.NET binnenstebuiten gekeerd en het er is getest in welke mate functionaliteit en vormgeving van de website aangepast kunnen worden. Wordpress heeft een grote groei doorgemaakt, en is daarom toegevoegd aan de gereedschappen waarmee BERLOTH.NET websites bouwt. Drupal en eZPublish is dat nog niet gelukt!

Bij deze eerste Wordpress-website release zijn nog geen grote aanpassing op de functionaliteit en de vormgeving gedaan. De content is voor het grootste gedeelte door de eigenaar van de website op de website gezet. Daardoor was het mogelijk om deze website in 100 minuten te implementeren!

De volgende Wordpress website is alweer onderweg en staat te trappelen om gepubliceerd te worden. En aan die website is qua vormgeving en functionaliteit wèl aardig gesleuteld!

Avery Academy 2.0 online

ZOETERWOUDE, 2011-06-21

De nieuwe Avery Academy is online. De wensen van Avery Graphics voor uitbreidingen aan hun online Academy konden niet meer in eZ Publish gebouwd worden. Altans, niet op een manier dat het geheel ook nog onderhoudbaar bleef.

Daarom is de Academy van scratch af aan opnieuw gebouwd in Dr.eBase. Het beheer van de website gaat met een op maat gemaakte dashboard, de Avery Academy Dash board, oftewel de AADb.

Het beheer van de website gebeurt geheel in de AADb door meerdere personen met hun eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden:

 • beheren van regio's
 • beheren van boeken (sets van modules)
 • beheren van externe links
 • beheren van nieuws
 • uploaden van modules

En last, but not least:

 • het maken van de vertalingen

De Avery Academy wordt op het ogenblik in 6 Europese talen, in het Chinees en in het Koreaans gepubliceerd. Om het publicatie proces te stroomlijnen ontwikkelde berloth.net een vertaalmodule die het mogelijk maakt om teksten alleen in het engels te publiceren, waarna de vertalers er vanzelf, eventueel vanuit Korea of China, via de webinterface van AADb mee aan de slag gaan en de Engels tekst zin voor zin vertalen.

Motto van dit project: 

Hoe houden we het beheer en gebruik van een website simpel, terwijl alle modules en overige gegevens op alle mogelijke manieren aan elkaar geknoopt moeten worden en ook nog in 8 talen gepubliceerd moeten worden?

Praktijk voor Ouders online

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2010-10-10

Esther Wilzing staat ouders bij die problemen ondervinden bij de opvoeding van hun kinderen. Ze geeft hiervoor cursussen, lezingen en ontvangt ouders op haar praktijk voor persoonlijk advies. Voor haar praktijk wilde ze graag een website die gemakkelijk te onderhouden is en er mooi, maar niet te druk, uitziet. Dat kan natuurlijk. BERLOTH.NET ontwikkelde voor haar http://www.praktijkvoorouders.nl/. Een website met een beschrijving van de activiteiten, een boekenlijst en een agenda van de bijeenkomsten die er aankomen.

En zoals altijd bij BERLOTH.NET: ook deze website is vriendelijk voor Google

Online beoordelingen uitgebreid

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2010-09-06

Precies een jaar geleden ging de door BERLOTH.NET ontwikkelde online applicatie voor medische keuringen van Diagnosticum online.

Nu blijken er meer partijen te zijn die van deze dienst gebruik willen maken. En dat is niet zo raar: De gegevens van de klant worden door de servers van Diagnosticum en de verzekeraar geheel automatisch met elkaar uitgewisseld en Diagnosticum kan via de online applicatie de keuringen overal waar Internet en een browser voorhanden zijn de keuringen uitvoeren.

De applicatie werd daarom door BERLOTH.NET uitgebreid zodat van diverse servers de gegevens van klanten kunnen worden opgehaald en dat de beoordeling weer naar dezelfde server teruggestuurd wordt.

Bij deze update werd meteen het automatisch genereren van de facturen meegenomen. Alle beoordeling zitten immers in de database van Diagnosticum. En wat in een database zit kun je gebruiken. De applicatie genereert daarom nu ook een handig overzicht van de beoordelingen dat gebruikt kan worden voor de maandelijkse facturering.

JeJuffie.nl online

ZOETERWOUDE / 's GRAVENHAGE, 2006-10-10

Esther Wilzing, de drijvende kracht achter JeJuffie, is heel blij dat ze nu een mooie website heeft.

Esther onderhoudt haar website vanaf nu zelf door middel van Dr.eBase, het Content Management Systeem dat door Berloth.net ontwikkeld werd. Op haar website kan ze haar bezoekers informeren over JeJuffie, het beleid van JeJuffie en links naar achtergrondinformatie plaatsen. Het leukste is natuurlijk het fotoboek, waarin je echt kunt zien hoe het er bij Jejuffie aan toe gaat. Deze foto's kan Esther ook gemakkelijk zelf in het fotoalbum plaatsen.

update: Je Juffie is gestopt met haar activiteiten.

Singularity.nl online

ZOETERWOUDE, WASSENAAR, 2010-08-02

Miriam Wesselink is informatiearchitect, procesarchitect en informatieanalist. Door middel van de sections-and-articles uitbreiding op Dr.eBase kan zij zich gemakkelijk presenteren op singularity.nl.

Kleinste website in de geschiedenis van BERLOTH.NET

ZOETERWOUDE, WASSENAAR, 2010-08-02

Trouwe klanten mogen ook best wel eens een echt mini website bestellen. BERLOTH.NET presenteert met trots de allerkleinste website in haar geschiedenis: rolinvest.com

Seedvalley.nl online

ZOETERWOUDE / ENKHUIZEN, 2009-06-25

Voor Seed Valley ontwierp teambart de website. De implentatie werd gedaan door berloth.net.

Natuurlijk kan de inhoud van de website geheel door Seed Valley zelf onderhouden worden. Zoals Seedvalley het zelf verwoordde:

Ik heb gisteravond een beetje in het CMS systeem gekeken. Hier en daar al wat wijzigingen gemaakt om te proberen of het intuïtief werkt. En dat doet het; lekker simpel

Een leuke optie bij deze website is dat artikelen die extra aandacht nodig hebben, door de beheerder in met één druk op de knop rechts op iedere pagina die extra aandacht krijgen.

De opzet van de website is verder met opzet strak en eenvoudig gehouden. Daardoor is informatie makkelijk te vinden èn makkelijk te beheren.

Dit is de eerste website van berloth.net waarbij gebruik is gemaakt van 'secties'. Ieder artikel dat op de website verschijnt is onderdeel van een sectie en dat bepaalt wáár het artikel op de website terecht komt. Daarnaast is het voor de beheerder eenvoudig om hele secties te verplaatsen of secties toe te voegen. De navigatie van de website past zich automatisch aan. Het idee is natuurlijk geinspireerd door Drupal- en Joomla-achtige CMS'en. Het onderhoud van de website is alleen stukken makkelijker met Dr.eBase!!

Online jaarplanning voor PSO

ZOETERWOUDE / 'S GRAVENHAGE, 2010-06-13

PSO gebruikt intern een gedeelde outlook agenda om haar vele activiteiten te plannen door het jaar heen. Een deel van de planning wilde PSO graag delen met de wereld. Maar hoe zet je een planning, die nog regelmatig veranderd, gemakkelijk online? En in een vormgeving die past bij je eigen website?

BERLOTH.NET bedacht een oplossing die verbluffend simpel is in het gebruik: geef je website een emailadres en nodig hem uit voor de activiteit. Alle wijzigingen en/of annuleringen worden dan vanzelf door Outlook per mail naar de website gestuurd. Je heeft dus alleen de Outlook agenda bij te werken, en de publieke website verandert realtime mee.

Optioneel kan de beheerder nog een url naar de PSO website meegeven. Er wordt dan in de planning detail informatie opgenomen die van de centrale website opgehaald wordt.

 

Paul Pardon nog blijer!

ZOETERWOUDE, 2009-10-02

Paul Pardon was al sinds 2006-11-13 blij met zijn website (zie hieronder). Maar nu is hij nog blijer. Omdat de website toch uitgebreid moest worden, hebben we meteen Dr.eBase ingebouwd. De website was er al op voorbereid, maar indertijd leek zelf de website kunnen onderhouden nog niet zo belangrijk. Nu het wel kan is het hek van de dam: De teksten worden meteen allemaal gereviseerd door Paul en hij is nog blijer!

Anders nog iets?

 

Idenburg Carsolutions online!

ZOETERWOUDE / DELFT, 2009-10-02

Idenburg Carsolutions is de overkoepelende naam voor Idenburg Carsmile, Idenburg Carservice en Idenburg Carsystems.

En Idenburg in Delft is de plek waar je moet zijn voor inbouwapparatuur voor je auto, inclusief de vakkundige inbouw. Onder de naam Idenburg Carservice verrichten ze onderhoud aan je auto en onder de naam Idenburg Carsmile zorgen ze dat hij grondig gereinigd wordt. En die Carsmile krijg je als je wagen terugkomt. Dat weten we uit eigen ervaring.

Idenburg was zo groot gegroeid dat de website die ze al hadden, begon te knellen. Teambart ontwierp een nieuwe website en berloth.net adviseerde over een nieuwe indeling van de website en verzorgde de implementatie. Nu is de website meteen makkelijker te onderhouden, met het CMS van berloth.net: Dr.eBase.

Online beoordelen voor Diagnosticum

ZOETERWOUDE / SCHAGEN, 2009-09-16

Diagnosticum thuiskeuringen beoordeelt ook voor verzekeringen of adspirant verzekerden een verminderde levensverwachting hebben. Tot nu toe ging de uitwisseling van gegevens geheel met de hand. Berloth.net ontwikkelde echter een online applicatie die direct met de database van de verzekeraar communiceert en daarmee het proces van de beoordelingen stroomlijnt en versnelt.

De applicatie haalt de gegevens die beoordeeld moeten worden op van de server van de verzekeraar, laat de arts de beoordeling uitvoeren en zendt de beoordeling terug naar de server van verzekeraar.

Als bonus zal deze online applicatie, die geheel in ajax geimplementeerd is, binnenkort automatisch de facturen voor de beoordelingen gaan genereren.

De investering in deze applicatie brengt de interne tijd die nodig is voor het uitvoeren van beoordelingen, en daarmee de interne kosten die ermee gemoeid zijn, behoorlijk terug voor Diagnosticum, zodat dit soort activiteiten rendabel blijven.

 

 

Van Kruistum en Sloos accountancy online

ZOETERWOUDE, 2008-02-01

 

Van Kruistum en Sloos accountancy is geen stoffig accountskantoor en wil die uitstraling ook niet op de website hebben. Daarom maakte BERLOTH.NET voor hun een hele andere website dan je zou verwachten bij een accountantskantoor.

En ook al zou je het bij de vormgeving van deze website niet verwachten, de inhoud van http://van-kruistum-en-sloos-accountancy.nl is gewoon met Dr.eBase door Arno van Kruistum en Grada Sloos zèlf te onderhouden, zonder dat zich druk hoeven te maken over de vormgeving.

En, ook deze website is vriendelijk voor Google, zodat Van Kruistum en Sloos accountancy goed te vinden is op het web!

Chocola is lekker...

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-05-14

... maar je moet het niet overdrijven als het eigenlijk niets met de business te maken heeft. Daarnaast kan je website moeilijk gevonden worden door Google als je alleen maar Flash gebruikt en is het ook nog eens duur om (kleine) veranderingen door te voeren in je website.

Daarom heeft Maud Hogeweg van Little Rebel voor Chocolate Media een nieuw design gemaakt. De implementatie liet ze met genoegen over aan berloth.net, dat er meteen voor zorgde dat Ilse Klün voortaan zelf met Dr.eBase de teksten bij kan werken op haar eigen website.

Drie vliegen in één klap:

 1. Nieuw design
 2. Zelf de teksten op de website kunnen aanpassen 
 3. Goed vindbaar in Google

Dr.eMail 4.3 gelanceeerd

ZOETERWOUDE, 2007-11-27

Dr.eMail is een onderdeel van de uitgebreide collectie scripts en libaries van BERLOTH.NET die er voor zorgt dat websites en online applicaties snel, en dus met minder kosten, gebouwd kunnen worden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van libaries, en niet van modules, kunnen websites altijd precies op maat gemaakt worden, en zijn opdrachtgevers dus niet afhankelijk van wat er aan functionaliteit 'op de plank ligt'. Dr.eMail zorgt voor de afhandeling van alle soorten webformulieren waarvan de inhoud gemaild moet worden. Dr.eMail is bijzonder flexibel en kan dan ook omgaan met alle formulieren die te bedenken zijn. Daarnaast zorgt Dr.eMail ervoor dat de mail netjes is vormgegeven en bijvoorbeeld het streepje op de é goed wordt weergegeven. Ook in de mail! Doordat de email die door Dr.eBase verstuurd wordt bijzonder zorgvuldig samengesteld wordt, in overeenstemming met de daarvoor geldende standaarden, wordt email die door Dr.eMail verstuurd is, vrijwel nooit door spamfilters tegengehouden.

Dansimo.nl online

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-01-09

Simone Grömminger is internationaal danser, choreograaf, docent en adviseur van dansinstituten. Op haar website, die ze natuurlijk zelf met Dr.eBase 3.0 kan bijhouden, vind je alle informatie over haar activiteiten en foto's van optredens en lessen die door haar gegeven werden. Het leuke van deze website is dat het één website is in diverse talen. Omdat Simone internationaal werkt, zullen er binnenkort ook een duitse, een engelse en een italiaanse verie van de website verschijnen.

Optical Document Security online!

ZOETERWOUDE / LONDON / SAN FRANCISCO, 2007-05-10

In 2008 wordt in San Fransico de conferentie 'Optical Document Security' gehouden. Deze wordt georganiseerd door Reconnaissance International, in Londen. Om deze conferentie te promoten had Reconnaissance International snel een website nodig. Binnen 10 dagen had BERLOTH.NET de website http://opticaldocumentsecurity.com/ online. Op de website vinden bezoekers alle informatie over de conferentie. De inhoud van de website wordt door de organisatie zelf ververst door middel van Dr.eBase, het content management system (CMS) van BERLOTH.NET, en is dus altijd actueel.

Berloth.net lanceert backup-dienst Dr.eDisk voor vaste klanten

ZOETERWOUDE, 2008-03-05

Veel klanten van BERLOTH.NET maken gebruik van de interactieve mogelijkheden die het web hen biedt. De inhoud van hun websites en onderliggende database verandert dan ook regelmatig.

Om deze steeds veranderende inhoud veilig te stellen heeft BERLOTH.NET een backup-dienst gelanceerd. Periodiek wordt er geheel automatisch een backup gemaakt van de database op de webserver. Deze backup wordt op via Internet naar een fysiek andere locatie gestuurd.

Naast backups van de inhoud van hun databases kunnen vaste klanten van BERLOTH.NET er ook voor kiezen om hun eigen bedrijfsservers en pc's te laten backuppen door deze dienst. Periodiek wordt dan, ook automatisch, gekeken welke bestanden nieuw of gewijzigd zijn en deze bestanden worden via Internet aan de backup toegevoegd. Natuurlijk wordt alle klanten geadviseerd om zelf ook lokale backups te maken. In het geval van ernstige calamiteiten gaan die backups echter ook verloren. Backups worden immers zelden daadwerkelijk op een andere locatie bewaard. Met Dr.eDisk is er echter altijd een kopie van alle gegevens op een andere locatie beschikbaar.

Follow Us officieel in gebruik genomen

ZOETERWOUDE / UTRECHT, 2007-03-08

Kinderen van asielzoekers in Nederland moeten veelvuldig gedwongen naar een andere school. Gemiddeld wisselen zij ieder half jaar van school. Omdat de overdracht van gegevens over deze leerlingen vaak moeilijk is, komen de leerlingen vaak op de nieuwe school in een klas terecht waar ze niet thuishoren. Hierdoor lopen deze kinderen bijna allemaal een leerachterstand op.

Op verzoek van LOWAN ontwierp en implementeerde berloth.net een website met onderliggende database waarin de leervorderingen van de leerlingen voortaan bijgehouden zullen worden. Hierdoor heeft een school altijd een actueel inzicht in de capaciteiten van een leerling en loopt deze geen onnodige leerachterstand meer op.

Met een feestelijke ceremonie is op 8 maart de Follow Us database van LOWAN in gebruik genomen.
 

Berloth.net sponsort nieuwe website van ToPoS

Zoeterwoude / Enschede, 2007-08-07

De alumni vereniging ToPoS heeft een nieuwe website! De nieuwe website werd gebouwd door berloth.net.

De oude website was voorzien van een traditioneel CMS, maar daar konden maar weinigen mee omgaan. De nieuwe website wordt onderhouden met Dr.eBase, het CMS van berloth.net, en dat kan iedereen!

Vanaf nu kunnen alle commissie-leden zelf nieuws plaatsen op de website, of een activiteit op de agenda zetten. Leden die aan een activiteit mee willen doen kunnen dat met een muisklik aangeven, en ze zijn dan meteen ingeschreven voor de activiteit.

De leden van de vereniging kunnen zelf hun adresgegevens bijwerken op de website en kunnen zelfs bijvoorbeeld aangeven of ze hun contributie per incasso willen betalen.

Omdat alle ledengegevens nu bekend zijn op de website, kon zelfs de gehele ledenadministratie naar de website overgeheveld worden. Dat scheelt de penningmeester een hoop gehannes met stapels excel-sheets en maakt de overdracht naar een volgende penningmeester een stuk makkelijker. Daarnaast kan de penningmeester nu makkelijker controleren of iedereen de contributie al betaald heeft en dat levert de vereniging weer cash op!

Daarnaast wordt nu met Dr.eBase het vereningsblad TOPOSt online samengesteld en kan dan direct gedrukt worden, zonder dat er nog een vormgever aan te pas komt. Hetzelfde geldt voor de netwerkgids die ieder jaar op papier wordt uitgegeven. De website stelt de gids, met daarin alle contactgegeves en pasfoto's van leden, samen en levert een bestand aan dat zo naar de drukker kan!

Geautomatiseerd portfolio voor Ineke Koene

ZOETERWOUDE / ENSCHEDE, 2007-03-21

Ineke Koene is freelance illustrator met een zeer uitgebreid en indrukwekkend portfolio. Het onderhoud van dit portfolio bracht echter nogal wat werk met zich mee.

Op verzoek van Ineke Koene automatiseerde berloth.net dit portfolio, zodat de tijd die nodig is om het portfolio up-to-date te houden minimaal is geworden.
 

ICU, het trefpunt voor HRD professionals, van start

ZOETERWOUDE / RIYADH, 2007-03-19

Tijdens de workshop The ROI of Training and Development, die 19 en 20 maart gehouden werd in Riyadh, Saudi Arabia, werd ICU gepresenteerd. ICU is het wereldwijde trefpunt voor HRD professionals. ICU werd in opdracht van ProfitWise ontworpen en geimplementeerd door berloth.net.


 

teambart online!

ZOETERWOUDE, 2007-02-21

teambart geeft vorm aan communicatie. Logo's, huisstijlen, advertenties, nieuwsbrieven, magazines en websites bijvoorbeeld. En alles wat ervoor nodig is om ze te maken: ontwerp, fotografie, opmaak, tekst, techniek en drukwerk.

teambart ontwierp dan ook haar eigen website, maar liet de implementatie ervan over aan berloth.net. En het resultaat mag er zijn!

De website bevat informatie over teambart, en een uitgereid portfolio.

TripleWin Sport nu zelfstandig online

ZOETERWOUDE / DRACHTEN, 2006-10-16

TripleWin Sport is tegenwoordig een zelfstandige onderdeel van TripleWin. Daar hoort ook een eigen website, met een eigen uitstraling bij. Een uitstraling die meer op sport dan op bedrijfsleven gericht is.

Berloth.net maakte voor TripleWin Sport een eigen website, met assessments voor sportcoaches, sportteams en individuele spelers. Daarnaast voorziet de website in een uitgebreide boekenkast met literatuur en publicaties van TripleWin Sport zijn te downloaden.

Als extraatje is er op de homepage een heus scorebord geplaatst, waarop de meest recente uitslagen staan van teams die door TripleWin Sport begeleidt worden.

 

Paul Pardon blij met nieuwe website

ZOETERWOUDE, 2006-11-13

Paul Pardon is blij met zijn nieuwe website www.watblieftu.nl. Samen met Team Bart maakte Berloth.net de website die het visitekaartje van Paul Pardon op internet afgeeft.

BERLOTH.NET verhuist!

ZOETERWOUDE, 2006-09-01

Per 1 september 2006 is BERLOTH.NET verhuist naar Keer-weer 2 in Zoeterwoude. Het postadres blijft gelijk.

Website voor de Ondernemersvereniging Zoeterwoude

ZOETERWOUDE, 2005-10-03

De Ondernemersverening Zoeterwoude beschikt nu over een website die makkelijk te onderhouden is. Alle informatie op de website wordt nu met het CMS (content management system) van BERLOTH.NET onderhouden. De invoering van het CMS heeft niet alleen als gevolg dat de inhoud van de website gemakkelijker is te onderhouden, maar ook dat de vormgeving beter doorgevoerd kan worden op alle pagina's, zonder dat daar nog naar omgekeken hoeft te worden.

Intranet voor de Ondernemersvereniging Zoeterwoude

ZOETERWOUDE, 2006-01-03

BERLOTH.NET presenteerde op 3 januari het Intranet van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude. Dit Intranet is een besloten gedeelte van de website die eerder door BERLOTH.NET voor de OVZ gebouwd werd.
Alle leden hebben een eigen usernaam en password ontvangen waarmee ze kunnen inloggen op dit besloten gedeelte. Eenmaal binnen kunnen ze (nieuws-)berichten en verslagen lezen die alleen voor leden bestemd zijn. Bij lezen blijft het echter niet. Leden kunnen ook zelf berichten plaatsen voor hun medeleden.
De ledenadministratie is in zijn geheel naar het Intranet verhuisd. De database achter de website bevat nu ook de centrale ledenadministratie. Leden kunnen daardoor zelf hun gegevens veranderen als dat nodig is. Hierdoor wordt het bestuur ontlast en zijn de gegevens altijd centraal beschikbaar en up-to-date.

Online vragenformulier voor onderzoek otorroe

ZOETERWOUDE / LEIDEN, 2006-08-23

Drs. J.V.Levert (arts) doet aan de Universiteit Leiden onderzoek naar gangbare behandel-methodes van huisartsen en KNO-artsen in Nederland bij Otorroe. Hiertoe worden vele honderden huisartsen en KNO-artsen in Nederland bevraagd. BERLOTH.NET ontwikkelde een online vragenformulier dat de door de artsen ingevulde antwoorden direct in een database opslaat, zodat deze niet van papier overgenomen hoeven te worden voordat analyse van de gegevens kan starten.

De honderden uitnodigingen om mee te doen aan het onderzoek werden met OpenOffice, gekoppeld aan een MySQL database, gegenereerd. Zo konden de artsen persoonlijk, op naam, per email benaderd worden om mee te doen aan het onderzoek.

PRM Praktische Communicatie razendsnel online

ZOETERWOUDE, 2006-04-10

De website van PRM Praktische Communicatie is een voorbeeld van een website die eenvoudig van opzet is, maar er goed uitziet en alle relevante informatie over PRM Praktische Communicatie bevat.
Harry Mos, eigenaar van PRM Praktische Communicatie, wilde al langer een website en had de teksten allang klaar. Maar hoe maak je daar een website van? Berloth.net regelde de domeinnaam-registratie, de hosting en maakte van de aangeleverde tekst een echte website. Binnen 1 week was de website http://prm-praktische-communicatie.nl/ een feit!

Online vragenformulier op maat

ZOETERWOUDE / LEIDEN, 2006-01-16

ROC Leiden en de gemeente Leiden gaan grootschalig onderzoeken in welke mate 1e en 2e generaties niet-westerse allochtonen in Leiden de Nederlandse taal beheersen. Hiertoe verzendt het ROC vragenformulieren aan deze doelgroep. BERLOTH.NET ontwikkelde in opdracht van het ROC Leiden een internet-applicatie zodat de antwoorden op het vragenformulier zowel online, als per post als mondeling gegeven konden worden.

De online database bepaalt op basis van de antwoorden wie verder getoetst moet worden en wie aan de nieuwe cursus van het ROC Leiden mee zou moeten doen.

Daarnaast verschaft de online database altijd up-to-date informatie aan het management door midddel van een aantal statistieken.
 

Extranet van BERLOTH.NET vernieuwd

ZOETERWOUDE, 2005-08-15

Het Extranet van BERLOTH.NET is vernieuwd. Klanten van BERLOTH.NET kunnen op deze website inloggen en inzage krijgen in de status van hun projecten. Bovendien zien ze precies welke kosten er waarvoor gemaakt worden. Dit overzicht wordt automatisch bijgehouden en is daardoor altijd up-to-date. Dezelfde database wordt ook gebruikt om de facturen te maken en zo komt niemand voor verrassingen te staan.
 

Nieuwe website voor Profitwise.info

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2005-05-20

De nieuwe website van ProfitWise is online. BERLOTH.NET heeft voor ProfitWise de site geheel overnieuw opgebouwd. Zo is o.a. de vormgeving geheel strak getrokken en worden de boekenwinkel en de download-sectie nu met een eigen CMS onderhouden.

Online reserveringssysteem voor Diagnosticum Medische Thuiskeuringen

ZOETERWOUDE / VOORBURG, 2005-06-23

BERLOTH.NET lanceert online reserveringssysteem voor Diagnosticum Medische Thuiskeuringen. Dit reserveringssysteem is geheel webbased en stelt hypotheekadviseurs in staat om voor hun clienten direct een afspraak in te plannen voor een medische keuring thuis. Een dergelijke keuring is soms noodzakelijk voor de verstrekking van een hypotheek. Vooralsnog kunnen afspraken alleen via geselecteerde hypotheekadviseurs ingepland worden. In de toekomst kan iedereen op de website van Diagnosticum zelf een afspraak maken.
 

Theatergroep Colosseum mag Dr.eWeb testen

Met de website van Greetje Brouwer als inspiratie heeft BERLOTH.NET Dr.eWeb ontwikkeld. Het systeem waar je echt verschrikkelijk snel en gemakkelijk een website neerzet. Theatergroep Collosseum is pas opgericht en heeft snel een website nodig. Die mogen dat dus eens gaan uitproberen. En BERLOTH.NET is de beroerdste niet voor dit soort culterele initiatieven. Dat mag dus gratis. 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands