Nieuws

Broekman Sloten Veilig!

Van een slotenmaker verwacht je dat hij veilig is. En zijn website dus ook! Helaas kon op de oude webserver van Broekman Sloten de https die je daarvoor nodig hebt, niet aangezet worden. 

Dan verhuizen we de site toch naar de hosting van berloth.net? Opgelost! Een betrouwbare slotenmaker met een betrouwbare website!

En niet alleen vertrouwen bezoekers de website beter als hij als 'veilig' wordt gekenmerkt, maar Google ook! En dat zie je terug in je plek in de zoekresultaten! Een website die niet afgeluisterd kan worden staat namelijk in hoger aanzien bij Google.

Website voor De Sterrekijker Texel

Antroposofische BSO en peuteropvang De Sterrekijker op Texel wilde geen flashy website. Maar wel een mooie en verzorgde. En antroposofisch! En aangezien hun vrienden van Olles Huis en Het Grote Huis in Den Haag al zo'n soort website hadden, hebben we de website van Olles Huis gekopieerd naar de website voor De Sterrekijker. 

Eigen vormgeving erover, waar nodig met Dr.eBase de teksten aanpassen en klaar! Een volledig nieuwe website maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je de beschikking hebt over de adviezen van berloth.net!

Temperatuurbewaking voor datacenters

Dael en Tizzon leveren aan een telecomprovider in Nederland een nieuwe koeloplossing voor datacenters die slechts een fractie van de energie gebruikt van de vroeger geinstalleeerde airconditioningsystemen. Om centraal de temperaturen op vele honderden locaties in de gaten te kunnen houden worden op alle locaties thermometers geinstalleerd die het koelingsproces in de gaten houden.

Berloth.net is gevraagd om een betaalbare oplossing te bedenken, en te implementeren, die alle gegevens van de thermometers via internet real time kan verwerken en goed in de gaten kan houden, te alarmeren bij vreemde situaties en kan helpen om de temperatuurverlopen later te analyseren. En dat is precies een uitdaging waar berloth.net warm voor loopt: een simpel lijkende, betaalbare oplossing creeren voor complexe problemen! 

Lora logo

Die oplossing is inmiddels gevonden. Op de locaties komen LoRa devices met vijf temperatuursensoren. Deze geven via LoRa, het nieuwe Internet of Things-netwerk dat op het ogenblik wordt uitgerold, actuele temperaturen door aan een centrale database. Op basis van deze oplossing is inmiddels een proof-of-concept gebouwd om aan te tonen dat de oplossingsrichting de juiste is. 

De volgende stap is om het ontwerp van de web-applicatie verder uit te werken. Deze web-applicatie zal op basis van de gegevens in de database zelf actief de temperaturen gaan bewaken, alarmeren wanneer nodig, en gebruikt worden voor analyse van historische gegevens.   

To be continued!

 

Centrale webstek voor Greetje Brouwer

ZOETERWOUDE / LEIDEN 2015-06-10

Greetje Brouwer was al bekend op Internet via haar eigen Youtube kanaal, en via LinkedIn. Maar ze miste een centrale plek waar alles bij elkaar kwam. Een vriendin verwees haar naar BERLOTH.NET. En toen ging het snel. Greetje ging teksten schrijven, en BERLOTH.NET regelde de domain name, de hosting, en ging bouwen. En binnen de kortste keren had Greetje Brouwer haar eigen website. 

De website bestaat uit artikelen, die bestaan uit een titel en de inhoud. Ieder artikel is aan een hoger artikel gekoppeld, waardoor de structuur van de website ontstaat en het menu vanzelf opgebouwd wordt. Als Greetje dus een nieuw artikel wil publiceren, dan hoeft ze alleen de titel en de inhoud te typen, en vervolgens te zeggen waar het in de website moet komen. Klaar!

Naast titel en inhoud kennen artikelen ook een samenvatting van 1 zin, die in de website gebruikt wordt, maar ook dankbaar door Google gebruikt wordt in de zoekresultaten. En bij ieder artikel horen sleutelwoorden. Daarmee kan je van een artikel naar een artikel met hetzelfde onderwerp springen. Van deze woorden worden ook overzichtspagina's automatisch gegenereert. En die zijn ook weer heel interessant voor Google. Verder wordt de inhoud van de website automatisch in gestructureerde data volgens schema.org gevat. Dan snapt Google beter waar de pagina over gaat. 

Er gebeurt een heleboel op deze website. Maar Greetje merkt er niks van. Als ze een nieuwe artikel schrijft, hoeft ze alleen maar de titel en de inhoud in te vullen. Als ze dan ook  wat sleutelwoorden toevoegt en een samenvatting van 1 zin en het artikel koppelt in de website, dan doen de webserver en Google de rest.  

Natuurlijk willen meer mensen een website die al het werk, behalve het schrijven, uit handen neemt. Daarom is de website van Greetje de inspiratie geweest voor Dr.eWeb. Ook zo'n makkelijke website hebben? Lees dan meer over Dr.eWeb of neem contact op.

Reacties

En als de website dan online gaat, is het altijd leuk om dit soort reacties te lezen:

Rinysteenvoorden.nl nu ook mobiel te bekijken

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM 2015-03-05

Riny Steenvoorden kreeg slecht nieuws van haar webbouwer toen ze voor onderhoud belde: ik kap er mee. Gelukkig verwees een vriend haar naar BERLOTH.NET en was ze snel weer online. 

Maar de oude website voldeed niet meer helemaal. De vormgeving was nog goed genoeg, maar niet geschikt voor mobiele apparaten. Daarom werd de vormgeving iets aangepast, zodat nu ook op een mobieltje haar website prima te lezen is. 

Om het onderhoud van de inhoud te vereenvoudigen werd natuurlijk ook meteen Dr.eBase aan de website toegevoegd. 

Ook je bestaande website van een mobiele versie en/of Dr.eBase voorzien? Neem gerust contact op. 

Wordpress voor Broekman Sloten

ZOETERWOUDE / DEN HAAG 2015-04-21 

Broekman Sloten heeft een nieuwe website in Wordpress. Paul Broekman wilde namelijk graag overstappen van Joomla. En het liefst naar Wordpress met het Storefront thema om ook gemakkelijk producten in een webwinkel omgeving te kunnen plaatsen.

De vormgeving van Storefront is op een aantal plaatsten bijgeschaafd naar de wensen van Broekman. De urls van de oude website die een goede ranking in Google hebben, worden door een extra toegevoegd script netjes doorgelust naar de nieuwe website, zodat de ranking van de oude pagina op de nieuwe pagina' s overgaat.

Rebranding Avery Academy

ZOETERWOUDE / LEIDEN 2015-01-30 

Over de hele website van de Avery Academy moesten alle logo's door een derde partij vervangen worden. Ook in de filmpjes. Gelukkig was het beheer van de website met Dr.eBase opgezet, en konden ze dus zelf alle content gemakkelijk vervangen. BERLOTH.NET verving de stijl elementen in de basis van de website. 

BSO Het Grote Huis

ZOETERWOUDE / DEN HAAG 2014-04-30

BSO Het Grote Huis had snel een website nodig die gemakkelijk zelf te onderhouden was. Maar wel met een bijzondere vormgeving, die past bij een BSO bij de Vrije School. Dat werd een Wordpress website. De eerste versie is geheel door BERLOTH.NET ingevuld. Nu wordt de website door de BSO zelf goed bijgehouden!

Een echte website voor de St Jans Fanfare

ZOETERWOUDE, december 2012

De St Jans Fanfare had al wel een website. Maar het onderhoud was te ingewikkeld, en daardoor gebeurde er niet veel meer. BERLOTH.NET wilde de vereniging wel sponsoren en regelde nieuwe hosting en bouwde een nieuwe website in Wordpress. Da's makkelijker te onderhouden. Wordpress werd voorzien van een aantal tools waardoor berichten op de website ook direct op de Facebook pagina van de Fanfare verschijnen. En de foto's op Facebook verschijnen andersom weer automatisch op de website. Daarnaast kunnen leden met hun Facebook account op de website inloggen, om de beschermde pagina's te zien, en zelfs artikelen op de website te plaatsen. 

Zo, ook weer geregeld! En zo knopen we alles aan elkaar bij BERLOTH.NET

ZTC Zoeterwoude naar Wordpress

ZOETERWOUDE 2013-07-02

De website van ZTC werd al een behoorlijke tijd gesponsord door BERLOTH.NET, en werd verouderd. Op uitdrukkelijk verzoek van de vereniging werd de nieuwe website van ZTC in Wordpress gebouwd door BERLOTH.NET. Dat kan natuurlijk. Maar er moesten wel een aantal uitbreidingen aan Wordpress plaatsvinden om Wordpress te kunnen gebruiken. Ook geen probleem. De ledenlijst, bijvoorbeeld, kan nu van de KNLTB database geexporteerd worden en ingelezen in de website, zodat alle leden een account op de website hebben, de oude accounts automatisch verwijderd worden en er ook nog door leden gezocht kan worden in de adreslijst. 

BERLOTH.NET verhuisd!!

ZOETERWOUDE, 2013-07-01

BERLOTH.NET is verhuisd naar de Zuidbuurtseweg in Zoeterwoude. Daar worden nu, in een heerlijk landelijke omgeving, de mooiste websites en online applicaties gebouwd!

Vous Desirez online

ZOETERWOUDE, 2012-06-13

Een standaard webwinkel voor Vous Desirez? Nee, deze startup webwinkel in handgemaakte design damestassen wilde wat mooiers! Professionele fotografie, professionele website!

BERLOTH.NET ontwierp en implementeerde op basis van de geleverde vormgeving een praktische interactie waarmee je gemakkelijk door het aanbod van de beschikbare tassen en sieraden heen kunt shoppen.

En als je dan een mooie tas gevonden hebt, dan wil je dat natuurlijk met je vriendinnen delen! Dus staat er bij iedere tas een eigen 'like' button om jouw droomtas te laten verschijnen op Facebook of Google+. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om samen met je vriendinnen te shoppen ;-)

 

Testen met Google Sites

LEIDEN / ZOETERWOUDE, 2012-02-18

SKOL is een stichting in Leiden die meerdere scholen omvat. Iedere school heeft een Medezeggenschapsraad (MR). Maar er is ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR).

De GMR van SKOL wil graag belanghebbende informeren over onderwerpen die spelen in de gesprekken met het Bestuur van SKOL. En een website is geschikt om al die informatie te delen.

De eisen aan een website waren:

 • We willen een centrale website waar alle leden informatie kunnen publiceren
 • We willen online kunnen discussieren
 • We willen samen kunnen werken aan documenten
 • We willen een centraal emailadres en een agenda

Dat zijn allemaal zaken die met Google toepasssingen geregeld kunnen worden. De moeite waard om verder te onderzoeken wat daar mogelijk is. En het resultaat is: 

 • Google Sites ingezet om de website te implementeren. Die website kan door alle leden van de GMR  bijgewerkt worden.
 • Google Groups zorgt voor de discussie. Leden kunnen via het web of via email met elkaar discussieren. Het komt allemaal bij elkaar terecht.
 • In Google Docs is een mappenstructuur opgezet waarin de GMR leden samen aan documenten kunnen werken en waarin de definitieve documenten centraal bewaard kunnen worden.
 • Google Mail zorgt voor een mailaccount
 • Google Calendar zorgt voor de agenda.

En alles is aan elkaar geknoopt. Sommige definitieve documenten worden weer op Google Sites gepubliceerd en de agenda is altijd up-to-date te zien op de website. Wie dat wil kan hem ook importeren in zijn eigen electronische agenda.

Conclusie: met Google Sites kun je redelijk simpel een aardige website maken. De vormgeving is niet optimaal aanpasbaar, maar dat was in ieder geval nu niet van belang. Je kunt wèl makkelijk een website maken die door meerdere mensen te onderhouden is, en je kunt makkelijk andere Google functionaliteiten aan de website toevoegen.

 

Wordpress in 100 minuten

WASSENAAR / ZOETERWOUDE, 2012-04-18

BERLOTH.NET heeft voor het eerst een Wordpress website gelanceerd:

http://www.stichtingronaldfvermaas.nl/

Deze website werd eerst in Frontpage onderhouden, maar Wordpress is dan toch makkelijker dan Frontpage.

Tot nu toe maakte BERLOTH.NET geen gebruik van Wordpress. Maar de huidige versie van Wordpress voldoet nu aan de eisen. Wordpress is de afgelopen tijd door BERLOTH.NET binnenstebuiten gekeerd en het er is getest in welke mate functionaliteit en vormgeving van de website aangepast kunnen worden. Wordpress heeft een grote groei doorgemaakt, en is daarom toegevoegd aan de gereedschappen waarmee BERLOTH.NET websites bouwt. Drupal en eZPublish is dat nog niet gelukt!

Bij deze eerste Wordpress-website release zijn nog geen grote aanpassing op de functionaliteit en de vormgeving gedaan. De content is voor het grootste gedeelte door de eigenaar van de website op de website gezet. Daardoor was het mogelijk om deze website in 100 minuten te implementeren!

De volgende Wordpress website is alweer onderweg en staat te trappelen om gepubliceerd te worden. En aan die website is qua vormgeving en functionaliteit wèl aardig gesleuteld!

Avery Academy 2.0 online

ZOETERWOUDE, 2011-06-21

De nieuwe Avery Academy is online. De wensen van Avery Graphics voor uitbreidingen aan hun online Academy konden niet meer in eZ Publish gebouwd worden. Altans, niet op een manier dat het geheel ook nog onderhoudbaar bleef.

Daarom is de Academy van scratch af aan opnieuw gebouwd in Dr.eBase. Het beheer van de website gaat met een op maat gemaakte dashboard, de Avery Academy Dash board, oftewel de AADb.

Het beheer van de website gebeurt geheel in de AADb door meerdere personen met hun eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden:

 • beheren van regio's
 • beheren van boeken (sets van modules)
 • beheren van externe links
 • beheren van nieuws
 • uploaden van modules

En last, but not least:

 • het maken van de vertalingen

De Avery Academy wordt op het ogenblik in 6 Europese talen, in het Chinees en in het Koreaans gepubliceerd. Om het publicatie proces te stroomlijnen ontwikkelde berloth.net een vertaalmodule die het mogelijk maakt om teksten alleen in het engels te publiceren, waarna de vertalers er vanzelf, eventueel vanuit Korea of China, via de webinterface van AADb mee aan de slag gaan en de Engels tekst zin voor zin vertalen.

Motto van dit project: 

Hoe houden we het beheer en gebruik van een website simpel, terwijl alle modules en overige gegevens op alle mogelijke manieren aan elkaar geknoopt moeten worden en ook nog in 8 talen gepubliceerd moeten worden?

De Meester online!

ZOETERWOUDE, 2011-05-16

Van multinational tot dorpscafé.... Je kunt bij berloth.net terecht voor een goede website of een online applicatie. Café De Meester in Zoeterwoude is online!

Online kennisdatabase voor TRM Oncology

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2011-03-14

TRM Oncology heeft bij elkaar meer dan 200 jaar werkervaring in de oncologie. Om het delen van deze kennis met de collega's onderling verder te professionaliseren heeft TRM Oncolgy door BERLOTH.NET een online kennis database laten ontwikkelen.

Via de web interface kunnen collega's vragen stellen aan de database, bijvoorbeeld: 'Welke producten heeft AstraZeneca voor vroege borstkanker?' of 'Wie heeft er producten tegen prostaatkanker?'.

De inhoud van de database wordt door alle medewerkers bijgehouden. Gevonden informatie wordt altijd in de database geplaatst, zodat informatie hergebruikt kan worden. Verder kunnen er aan producten, fabrikanten en indicatie gebieden notities gehangen worden in de vorm van een tekst of een document, zodat die gemakkelijk terug te vinden zijn.

De investering in deze online database zal dubbel en dwars terugverdiend worden, doordat iedereen gebruik kan maken van informatie en kennis die al eerder door een collega verzameld is.

Praktijk voor Ouders online

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2010-10-10

Esther Wilzing staat ouders bij die problemen ondervinden bij de opvoeding van hun kinderen. Ze geeft hiervoor cursussen, lezingen en ontvangt ouders op haar praktijk voor persoonlijk advies. Voor haar praktijk wilde ze graag een website die gemakkelijk te onderhouden is en er mooi, maar niet te druk, uitziet. Dat kan natuurlijk. BERLOTH.NET ontwikkelde voor haar http://www.praktijkvoorouders.nl/. Een website met een beschrijving van de activiteiten, een boekenlijst en een agenda van de bijeenkomsten die er aankomen.

En zoals altijd bij BERLOTH.NET: ook deze website is vriendelijk voor Google

Online beoordelingen uitgebreid

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2010-09-06

Precies een jaar geleden ging de door BERLOTH.NET ontwikkelde online applicatie voor medische keuringen van Diagnosticum online.

Nu blijken er meer partijen te zijn die van deze dienst gebruik willen maken. En dat is niet zo raar: De gegevens van de klant worden door de servers van Diagnosticum en de verzekeraar geheel automatisch met elkaar uitgewisseld en Diagnosticum kan via de online applicatie de keuringen overal waar Internet en een browser voorhanden zijn de keuringen uitvoeren.

De applicatie werd daarom door BERLOTH.NET uitgebreid zodat van diverse servers de gegevens van klanten kunnen worden opgehaald en dat de beoordeling weer naar dezelfde server teruggestuurd wordt.

Bij deze update werd meteen het automatisch genereren van de facturen meegenomen. Alle beoordeling zitten immers in de database van Diagnosticum. En wat in een database zit kun je gebruiken. De applicatie genereert daarom nu ook een handig overzicht van de beoordelingen dat gebruikt kan worden voor de maandelijkse facturering.

Kleinste website in de geschiedenis van BERLOTH.NET

ZOETERWOUDE, WASSENAAR, 2010-08-02

Trouwe klanten mogen ook best wel eens een echt mini website bestellen. BERLOTH.NET presenteert met trots de allerkleinste website in haar geschiedenis: rolinvest.com

Avery Academy gelanceerd

ZOETERWOUDE / UTRECHT / RIJNDIJK, 2010-06-13

Voor Atos Origin en Avery Dennison implementeerde BERLOTH.NET de Avery Academy. Een online e-learning omgeving waar deelnemers les krijgen in het verwerken van producten van Avery Dennison.

De omgeving is origineel geimplementeed in het engels, en daarna vertaald in het duits, frans, spaans en italiaans. Nederlands zit in de pijplijn.

Implementatie vond plaats in eZ Publish, een Enterprise Open Source Web Content Management syteem uit Noorwegen. De video-content werd aangeleverd in Flash video files, de theorie- en toetsmodules als Adobe Captivate Flash movies. Aan eZ Publish werd nog behoorlijk wat functionaliteit toegevoegd, om aan alle wensen te kunnen voldoen.

Drupal module voor Tropen Instituut

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-09-29

Het Tropen Instituut (KIT) ontwikkelde samen met het Development Policy Review Network (DPRN) een aantal Drupal-websites waarop experts gevonden kunnen worden op een breed scala van onderwerpen die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking. De gegevens van deze experts worden in een centrale database bij het Africa Studie Centrum (ASC) in Leiden opgeslagen.

Berloth.net ontwikkelde voor het Tropen Instittuut een Drupal-module die de diverse Drupal website laat communiceren met de centrale database.

Omdat alle gegevens in één centrale database worden geregistreerd en alle websites direct met die centrale database kunnen praten, kunnen experts zich op één van de websites registreren, en vervolgens op alle andere websites inloggen. De experts kunnen hierdoor ook op alle websites hun gegevens weer aanpassen of updaten.

Op iedere website kan gezocht worden naar experts. Het maakt daarbij niet uit op welke website ze zicht oorspronkelijk hebben geregisteerd. De gegegevens van de experts worden netjes binnen Drupal gepresenteerd.

Naast de gegevens van experts ontsluit de module ook een grote database met publicaties, die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking.

Paul Pardon nog blijer!

ZOETERWOUDE, 2009-10-02

Paul Pardon was al sinds 2006-11-13 blij met zijn website (zie hieronder). Maar nu is hij nog blijer. Omdat de website toch uitgebreid moest worden, hebben we meteen Dr.eBase ingebouwd. De website was er al op voorbereid, maar indertijd leek zelf de website kunnen onderhouden nog niet zo belangrijk. Nu het wel kan is het hek van de dam: De teksten worden meteen allemaal gereviseerd door Paul en hij is nog blijer!

Anders nog iets?

 

Online beoordelen voor Diagnosticum

ZOETERWOUDE / SCHAGEN, 2009-09-16

Diagnosticum thuiskeuringen beoordeelt ook voor verzekeringen of adspirant verzekerden een verminderde levensverwachting hebben. Tot nu toe ging de uitwisseling van gegevens geheel met de hand. Berloth.net ontwikkelde echter een online applicatie die direct met de database van de verzekeraar communiceert en daarmee het proces van de beoordelingen stroomlijnt en versnelt.

De applicatie haalt de gegevens die beoordeeld moeten worden op van de server van de verzekeraar, laat de arts de beoordeling uitvoeren en zendt de beoordeling terug naar de server van verzekeraar.

Als bonus zal deze online applicatie, die geheel in ajax geimplementeerd is, binnenkort automatisch de facturen voor de beoordelingen gaan genereren.

De investering in deze applicatie brengt de interne tijd die nodig is voor het uitvoeren van beoordelingen, en daarmee de interne kosten die ermee gemoeid zijn, behoorlijk terug voor Diagnosticum, zodat dit soort activiteiten rendabel blijven.

 

 

Chocola is lekker...

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-05-14

... maar je moet het niet overdrijven als het eigenlijk niets met de business te maken heeft. Daarnaast kan je website moeilijk gevonden worden door Google als je alleen maar Flash gebruikt en is het ook nog eens duur om (kleine) veranderingen door te voeren in je website.

Daarom heeft Maud Hogeweg van Little Rebel voor Chocolate Media een nieuw design gemaakt. De implementatie liet ze met genoegen over aan berloth.net, dat er meteen voor zorgde dat Ilse Klün voortaan zelf met Dr.eBase de teksten bij kan werken op haar eigen website.

Drie vliegen in één klap:

 1. Nieuw design
 2. Zelf de teksten op de website kunnen aanpassen 
 3. Goed vindbaar in Google

Dr.eMail 4.3 gelanceeerd

ZOETERWOUDE, 2007-11-27

Dr.eMail is een onderdeel van de uitgebreide collectie scripts en libaries van BERLOTH.NET die er voor zorgt dat websites en online applicaties snel, en dus met minder kosten, gebouwd kunnen worden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van libaries, en niet van modules, kunnen websites altijd precies op maat gemaakt worden, en zijn opdrachtgevers dus niet afhankelijk van wat er aan functionaliteit 'op de plank ligt'. Dr.eMail zorgt voor de afhandeling van alle soorten webformulieren waarvan de inhoud gemaild moet worden. Dr.eMail is bijzonder flexibel en kan dan ook omgaan met alle formulieren die te bedenken zijn. Daarnaast zorgt Dr.eMail ervoor dat de mail netjes is vormgegeven en bijvoorbeeld het streepje op de é goed wordt weergegeven. Ook in de mail! Doordat de email die door Dr.eBase verstuurd wordt bijzonder zorgvuldig samengesteld wordt, in overeenstemming met de daarvoor geldende standaarden, wordt email die door Dr.eMail verstuurd is, vrijwel nooit door spamfilters tegengehouden.

inekekoene.nl 3.0 online

ZOETERWOUDE / ENSCHEDE, 2009-08-11

Ineke Koene is freelance illustrator in het oosten van Nederland. Al meer dan 10 jaar tekent zij digitaal en levert zij de illustraties digitaal aan bij haar opdrachtgevers. Zonder meer was zij ook één van de eerste freelance illustratoren in Nederland met een eigen website: http://www.inekekoene.nl/ bestaat al sinds het jaar 2000.

Hoog tijd dus voor de derde versie met daarin een uitgebreid portfolio van haar recentere werk en een enorm archief met ouder werk.

De Gouden Driehoek

ZOETERWOUDE, 2009-08-11

'Ik heb snel een tijdelijke website nodig, want we verwijzen in ons drukwerk al naar de website.... Zou je volgende week al iets online kunnen hebben?'

- 'Ja!'

'Kan ik dan ook de inhoud zelf wijzigen?'

- 'Tuurlijk.'

'En kunnen we de website later nog veranderen en de vormgeving ook?'

- 'Absoluut.'

http://degoudendriehoek.nl/

Dansimo.nl online

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-01-09

Simone Grömminger is internationaal danser, choreograaf, docent en adviseur van dansinstituten. Op haar website, die ze natuurlijk zelf met Dr.eBase 3.0 kan bijhouden, vind je alle informatie over haar activiteiten en foto's van optredens en lessen die door haar gegeven werden. Het leuke van deze website is dat het één website is in diverse talen. Omdat Simone internationaal werkt, zullen er binnenkort ook een duitse, een engelse en een italiaanse verie van de website verschijnen.

Dr.eBase 3.0 gelanceerd

ZOETERWOUDE, 2009-01-09

Met het online gaan van de website van Simone Grömminger, dansimo.nl, is ook voor het eerst Dr.eBase 3.0 op een website gebruikt. Dr.eBase is het onderhoudsgereedschap voor websites van berloth.net. Dr.eBase 3.0 is gebaseerd op Dr.eFrame, de ajax-toolkit van berloth.net die het mogelijk maakt om bestaande internet applicaties om te zetten in ajax applicaties.

De grootste verbetering ten opzichte van Dr.eBase 2.3.2 is dat Dr.eBase 3.0 veel sneller werkt door gebruik te maken van de ajax functionaliteit die Dr.eFrame biedt. Daarnaast is het nu mogelijk om zeer grote hoeveelheden data te beheren met Dr.eBase. Daarmee wordt het mogelijk om praktisch iedere desktop applicatie om te zetten in een internet applicatie.

Follow Us 1.1 online

ZOETERWOUDE / 's Hertogenbosch, 2008-06-09

Follow Us is de online applicatie die scholen ondersteunt waar veel kinderen van asielzoekers komen. Kinderen van asielzoekers worden namelijk ongeveer 2 keer per jaar gedwongen om te verhuizen en daardoor moeten zij ook vaak van school veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de leerprestaties. Immers, de nieuwe school is meestal niet of niet op tijd op de hoogte van de leervorderingen en leerproblemen van de nieuwe leerling. Het gevolg is dat deze groep leerlingen een steeds grotere leerachterstand krijgt op hun leeftijdsgenoten.

In Follow Us worden de basisgegevens van deze groep leerlingen via een webinterface opgeslagen. Daarnaast worden door de scholen de de leervorderingen bijgehouden in Follow Us en kunnen de scholen zaken die het leren bemoeilijken worden aangegeven.

Als een leerling naar een andere school moet, dan zijn door de nieuwe school alle relavante gegevens direct opvraagbaar, en hoeft de leerling dus geen valse start te maken op de nieuwe school.

Follow Us is inmiddels een ruim jaar beschikbaar en wordt volop gebruikt. De evaluatie van het gebruik bracht vanzelfsprekend verbeterpunten naar voren. Die zijn in versie 1.1 doorgevoerd, die sinds vandaag officieel online is.

De belangrijkste veranderingen zijn de wijzigingen in de interface. Het gebruik van Follow Us door de scholen is vereenvoudigd en scholen kunnen daardoor gegevens veel sneller vinden en mutaties veel gemakkelijker en sneller doorvoeren.

Omdat de wijzigingen aan de interface behoorlijk ingrijpend waren, leverde berloth.net ook een nieuwe handleiding voor docenten bij de applicatie.

Follow Us officieel in gebruik genomen

ZOETERWOUDE / UTRECHT, 2007-03-08

Kinderen van asielzoekers in Nederland moeten veelvuldig gedwongen naar een andere school. Gemiddeld wisselen zij ieder half jaar van school. Omdat de overdracht van gegevens over deze leerlingen vaak moeilijk is, komen de leerlingen vaak op de nieuwe school in een klas terecht waar ze niet thuishoren. Hierdoor lopen deze kinderen bijna allemaal een leerachterstand op.

Op verzoek van LOWAN ontwierp en implementeerde berloth.net een website met onderliggende database waarin de leervorderingen van de leerlingen voortaan bijgehouden zullen worden. Hierdoor heeft een school altijd een actueel inzicht in de capaciteiten van een leerling en loopt deze geen onnodige leerachterstand meer op.

Met een feestelijke ceremonie is op 8 maart de Follow Us database van LOWAN in gebruik genomen.
 

Geautomatiseerd portfolio voor Ineke Koene

ZOETERWOUDE / ENSCHEDE, 2007-03-21

Ineke Koene is freelance illustrator met een zeer uitgebreid en indrukwekkend portfolio. Het onderhoud van dit portfolio bracht echter nogal wat werk met zich mee.

Op verzoek van Ineke Koene automatiseerde berloth.net dit portfolio, zodat de tijd die nodig is om het portfolio up-to-date te houden minimaal is geworden.
 

VanRenesse Consulting online!

ZOETERWOUDE / 's GRAVENHAGE, 2006-10-16

Rudolf R. Van Renesse werkte van 1966 tot 2002 als senior research engineer bij TNO en biedt sinds 2002 onder de naam VanRenesse Consulting onafhankelijke diensten aan op het gebied van document- en productbeveiliging voor overheid, banken en financiele instellingen binnen Nederland, maar vooral daarbuiten.

Op de website van VanRenesse Consulting publiceert Van Renesse de vele artikelen, hoofdstukken en boeken die hij gepubliceerd heeft in de afgelopen jaren en legt hij uit voor welke diensten VanRenesse Consulting beschikbaar is.

De ideeen voor een website waren er al lang. De ontmoeting met Berloth.net was voldoende om de website daadwerkelijk snel te realiseren. Berloth.net regelde alle zaken die bij een eigen website komen kijken, ontwierp en bouwde de website en plaatste het geheel online. Sindsdien kan Van Renesse zelf de inhoud van zijn website onderhouden met Dr.eBase, het Content Management Systeem dat door Berloth.net ontwikkeld werd.

TripleWin Sport nu zelfstandig online

ZOETERWOUDE / DRACHTEN, 2006-10-16

TripleWin Sport is tegenwoordig een zelfstandige onderdeel van TripleWin. Daar hoort ook een eigen website, met een eigen uitstraling bij. Een uitstraling die meer op sport dan op bedrijfsleven gericht is.

Berloth.net maakte voor TripleWin Sport een eigen website, met assessments voor sportcoaches, sportteams en individuele spelers. Daarnaast voorziet de website in een uitgebreide boekenkast met literatuur en publicaties van TripleWin Sport zijn te downloaden.

Als extraatje is er op de homepage een heus scorebord geplaatst, waarop de meest recente uitslagen staan van teams die door TripleWin Sport begeleidt worden.

 

Paul Pardon blij met nieuwe website

ZOETERWOUDE, 2006-11-13

Paul Pardon is blij met zijn nieuwe website www.watblieftu.nl. Samen met Team Bart maakte Berloth.net de website die het visitekaartje van Paul Pardon op internet afgeeft.

Intranet voor de Ondernemersvereniging Zoeterwoude

ZOETERWOUDE, 2006-01-03

BERLOTH.NET presenteerde op 3 januari het Intranet van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude. Dit Intranet is een besloten gedeelte van de website die eerder door BERLOTH.NET voor de OVZ gebouwd werd.
Alle leden hebben een eigen usernaam en password ontvangen waarmee ze kunnen inloggen op dit besloten gedeelte. Eenmaal binnen kunnen ze (nieuws-)berichten en verslagen lezen die alleen voor leden bestemd zijn. Bij lezen blijft het echter niet. Leden kunnen ook zelf berichten plaatsen voor hun medeleden.
De ledenadministratie is in zijn geheel naar het Intranet verhuisd. De database achter de website bevat nu ook de centrale ledenadministratie. Leden kunnen daardoor zelf hun gegevens veranderen als dat nodig is. Hierdoor wordt het bestuur ontlast en zijn de gegevens altijd centraal beschikbaar en up-to-date.

Online vragenformulier voor onderzoek otorroe

ZOETERWOUDE / LEIDEN, 2006-08-23

Drs. J.V.Levert (arts) doet aan de Universiteit Leiden onderzoek naar gangbare behandel-methodes van huisartsen en KNO-artsen in Nederland bij Otorroe. Hiertoe worden vele honderden huisartsen en KNO-artsen in Nederland bevraagd. BERLOTH.NET ontwikkelde een online vragenformulier dat de door de artsen ingevulde antwoorden direct in een database opslaat, zodat deze niet van papier overgenomen hoeven te worden voordat analyse van de gegevens kan starten.

De honderden uitnodigingen om mee te doen aan het onderzoek werden met OpenOffice, gekoppeld aan een MySQL database, gegenereerd. Zo konden de artsen persoonlijk, op naam, per email benaderd worden om mee te doen aan het onderzoek.

PRM Praktische Communicatie razendsnel online

ZOETERWOUDE, 2006-04-10

De website van PRM Praktische Communicatie is een voorbeeld van een website die eenvoudig van opzet is, maar er goed uitziet en alle relevante informatie over PRM Praktische Communicatie bevat.
Harry Mos, eigenaar van PRM Praktische Communicatie, wilde al langer een website en had de teksten allang klaar. Maar hoe maak je daar een website van? Berloth.net regelde de domeinnaam-registratie, de hosting en maakte van de aangeleverde tekst een echte website. Binnen 1 week was de website http://prm-praktische-communicatie.nl/ een feit!

Online vragenformulier op maat

ZOETERWOUDE / LEIDEN, 2006-01-16

ROC Leiden en de gemeente Leiden gaan grootschalig onderzoeken in welke mate 1e en 2e generaties niet-westerse allochtonen in Leiden de Nederlandse taal beheersen. Hiertoe verzendt het ROC vragenformulieren aan deze doelgroep. BERLOTH.NET ontwikkelde in opdracht van het ROC Leiden een internet-applicatie zodat de antwoorden op het vragenformulier zowel online, als per post als mondeling gegeven konden worden.

De online database bepaalt op basis van de antwoorden wie verder getoetst moet worden en wie aan de nieuwe cursus van het ROC Leiden mee zou moeten doen.

Daarnaast verschaft de online database altijd up-to-date informatie aan het management door midddel van een aantal statistieken.
 

Extranet van BERLOTH.NET vernieuwd

ZOETERWOUDE, 2005-08-15

Het Extranet van BERLOTH.NET is vernieuwd. Klanten van BERLOTH.NET kunnen op deze website inloggen en inzage krijgen in de status van hun projecten. Bovendien zien ze precies welke kosten er waarvoor gemaakt worden. Dit overzicht wordt automatisch bijgehouden en is daardoor altijd up-to-date. Dezelfde database wordt ook gebruikt om de facturen te maken en zo komt niemand voor verrassingen te staan.
 

Nieuwe website voor Profitwise.info

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2005-05-20

De nieuwe website van ProfitWise is online. BERLOTH.NET heeft voor ProfitWise de site geheel overnieuw opgebouwd. Zo is o.a. de vormgeving geheel strak getrokken en worden de boekenwinkel en de download-sectie nu met een eigen CMS onderhouden.

Online reserveringssysteem voor Diagnosticum Medische Thuiskeuringen

ZOETERWOUDE / VOORBURG, 2005-06-23

BERLOTH.NET lanceert online reserveringssysteem voor Diagnosticum Medische Thuiskeuringen. Dit reserveringssysteem is geheel webbased en stelt hypotheekadviseurs in staat om voor hun clienten direct een afspraak in te plannen voor een medische keuring thuis. Een dergelijke keuring is soms noodzakelijk voor de verstrekking van een hypotheek. Vooralsnog kunnen afspraken alleen via geselecteerde hypotheekadviseurs ingepland worden. In de toekomst kan iedereen op de website van Diagnosticum zelf een afspraak maken.
 

Oud nieuws

Oud nieuws bevat nieuws artikelen die niet meer relevant zijn omdat de website om wat voor reden dan ook niet meer bestaat. 

Theatergroep Colosseum mag Dr.eWeb testen

Met de website van Greetje Brouwer als inspiratie heeft BERLOTH.NET Dr.eWeb ontwikkeld. Het systeem waar je echt verschrikkelijk snel en gemakkelijk een website neerzet. Theatergroep Collosseum is pas opgericht en heeft snel een website nodig. Die mogen dat dus eens gaan uitproberen. En BERLOTH.NET is de beroerdste niet voor dit soort culterele initiatieven. Dat mag dus gratis. 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands