Nieuws

Natuurposter.nl online

De mooiste vogelposter van Nederland bestel je via de mini-website: https://natuurposter.nl/

 

En hoewel er veel beweegt, fladdert en verandert op deze website is het gek genoeg de eerste statische website sinds jáaaaaaaaaaren, die berloth.net online bracht. Geen serverside scripting. Alleen html met wat javascript. Tja.....

Avery Dennison Academy 4.0 online!

De derde update van de Avery Dennison Academy is online! In de tweede update mocht Flash er nog niet uit, maar nu Flash echt ter ziele is, hebben we afscheid moeten nemen. Alle leermodules zijn overgezet van Flash naar Json. En dat betekent dat content ook beter herbruikbaar wordt! Alles is nu netjes gestructureerd opgeslagen in de database en dus toegankelijker voor hergebruik, 

Om de Flash content van de theoriemodules om te zetten naar een moderne website, is gebruik gemaakt van Vue.js. Daarin is een online editor gebouwd om de Flash modules mee na te maken. De Vue.js-editor bewaart de presentatie in Json in de database. Om een module af te spelen wordt de Json uit de database gelezen door de Vue.js-player, die de inhoud op het scherm laat zien. 

De test-modules met meerkeuzevragen waren ook in Flash gegenereert. Ook deze zijn op dezelfde manier omgezet.

Alle video-modules waren in .flv opgeslagen en werden door een Flash-module afgespeeld. Dat was makkelijk. Video's omzetten naar moderne formaten en af spelen met HTML5 video-tag. 

Bijkomend voordeel nu is dat de website veel gemakkelijker van nieuwe modules te voorzien is. In de online editor kun je eenvoudig nieuwe modules creeeren. Dat was met Flash-modules wel anders. 

En passant is het gebruik voor de studenten ook eenvoudiger geworden. De nieuwe vormgeving van Avery Dennison maakte het mogelijk om een groter deel van het scherm te gebruiken. En de student hoeft  per gemaakte toets ongeveer 50 minder muiskliks uit te voeren. 

 

Olles Huis redesign

Olles Huis was al geimplementeerd en online. Er moest alleen maar een nieuwe vormgeving op toegepast worden. Normaal gesproken een fluitje van een cent. Deze keer niet:

Er zit namelijk iets extra grappigs in het design. De foto's in de lopende tekst staan net een beetje buiten het tekstkader, er zit een antroposofies vormpje omheen, en de tekst loopt om dat vormpje heen.  En dat is bijzonder. Bovendien moeten de plaatjes, als het even kan, gewoon rechthoekig aangeleverd kunnen worden en moet de website er zelf maar een mooi vormpje bij kiezen. 

Nou, dat is gelukt*. Als je een nieuw plaatje aan de website toevoegt, dan bepaal je zelf of het links of rechts in de tekst moet staan. Daarna bepaalt de website of het een hoog of een breed plaatje is, en zoekt er een mooi vormpje bij: links / rechts, hoog / breed. Die vormpjes zijn gemaakt als Scalable Vector Graphics (SVG). Daar wordt de foto door de website in opgenomen. Daarna is er nog een andere SVG die de tekstomloop bepaalt. Voila!

Op een tablet ziet de website er net iets anders uit. Het menu van de website is een uitklapmenu geworden. 

Op een telefoon wordt de website nog smaller. Daarom wordt daar geen gebruik meer gemaakt van de vormpjes. Dat zou de leesbaarheid ernstig schaden. 

* In alle nieuwe browsers werkt het. In oudere browsers en MS browsers is deze functionaliteit niet beschikbaar. Het kan dus gewoon niet. 

Temperatuurbewaking voor datacenters

Dael en Tizzon leveren aan een telecomprovider in Nederland een nieuwe koeloplossing voor datacenters die slechts een fractie van de energie gebruikt van de vroeger geinstalleeerde airconditioningsystemen. Om centraal de temperaturen op vele honderden locaties in de gaten te kunnen houden worden op alle locaties thermometers geinstalleerd die het koelingsproces in de gaten houden.

Berloth.net is gevraagd om een betaalbare oplossing te bedenken, en te implementeren, die alle gegevens van de thermometers via internet real time kan verwerken en goed in de gaten kan houden, te alarmeren bij vreemde situaties en kan helpen om de temperatuurverlopen later te analyseren. En dat is precies een uitdaging waar berloth.net warm voor loopt: een simpel lijkende, betaalbare oplossing creeren voor complexe problemen! 

Lora logo

Die oplossing is inmiddels gevonden. Op de locaties komen LoRa devices met vijf temperatuursensoren. Deze geven via LoRa, het nieuwe Internet of Things-netwerk dat op het ogenblik wordt uitgerold, actuele temperaturen door aan een centrale database. Op basis van deze oplossing is inmiddels een proof-of-concept gebouwd om aan te tonen dat de oplossingsrichting de juiste is. 

De volgende stap is om het ontwerp van de web-applicatie verder uit te werken. Deze web-applicatie zal op basis van de gegevens in de database zelf actief de temperaturen gaan bewaken, alarmeren wanneer nodig, en gebruikt worden voor analyse van historische gegevens.   

To be continued!

 

BSO Het Grote Huis

ZOETERWOUDE / DEN HAAG 2014-04-30

BSO Het Grote Huis had snel een website nodig die gemakkelijk zelf te onderhouden was. Maar wel met een bijzondere vormgeving, die past bij een BSO bij de Vrije School. Dat werd een Wordpress website. De eerste versie is geheel door BERLOTH.NET ingevuld. Nu wordt de website door de BSO zelf goed bijgehouden!

Drupal module voor Tropen Instituut

ZOETERWOUDE / AMSTERDAM, 2009-09-29

Het Tropen Instituut (KIT) ontwikkelde samen met het Development Policy Review Network (DPRN) een aantal Drupal-websites waarop experts gevonden kunnen worden op een breed scala van onderwerpen die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking. De gegevens van deze experts worden in een centrale database bij het Africa Studie Centrum (ASC) in Leiden opgeslagen.

Berloth.net ontwikkelde voor het Tropen Instittuut een Drupal-module die de diverse Drupal website laat communiceren met de centrale database.

Omdat alle gegevens in één centrale database worden geregistreerd en alle websites direct met die centrale database kunnen praten, kunnen experts zich op één van de websites registreren, en vervolgens op alle andere websites inloggen. De experts kunnen hierdoor ook op alle websites hun gegevens weer aanpassen of updaten.

Op iedere website kan gezocht worden naar experts. Het maakt daarbij niet uit op welke website ze zicht oorspronkelijk hebben geregisteerd. De gegegevens van de experts worden netjes binnen Drupal gepresenteerd.

Naast de gegevens van experts ontsluit de module ook een grote database met publicaties, die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking.

De Meester online!

ZOETERWOUDE, 2011-05-16

Van multinational tot dorpscafé.... Je kunt bij berloth.net terecht voor een goede website of een online applicatie. Café De Meester in Zoeterwoude is online!

Broekman Sloten Veilig!

Van een slotenmaker verwacht je dat hij veilig is. En zijn website dus ook! Helaas kon op de oude webserver van Broekman Sloten de https die je daarvoor nodig hebt, niet aangezet worden. 

Dan verhuizen we de site toch naar de hosting van berloth.net? Opgelost! Een betrouwbare slotenmaker met een betrouwbare website!

En niet alleen vertrouwen bezoekers de website beter als hij als 'veilig' wordt gekenmerkt, maar Google ook! En dat zie je terug in je plek in de zoekresultaten! Een website die niet afgeluisterd kan worden staat namelijk in hoger aanzien bij Google.

Website voor De Sterrekijker Texel

Antroposofische BSO en peuteropvang De Sterrekijker op Texel wilde geen flashy website. Maar wel een mooie en verzorgde. En antroposofisch! En aangezien hun vrienden van Olles Huis en Het Grote Huis in Den Haag al zo'n soort website hadden, hebben we de website van Olles Huis gekopieerd naar de website voor De Sterrekijker. 

Eigen vormgeving erover, waar nodig met Dr.eBase de teksten aanpassen en klaar! Een volledig nieuwe website maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je de beschikking hebt over de adviezen van berloth.net!

Rebranding Avery Academy

ZOETERWOUDE / LEIDEN 2015-01-30 

Over de hele website van de Avery Academy moesten alle logo's door een derde partij vervangen worden. Ook in de filmpjes. Gelukkig was het beheer van de website met Dr.eBase opgezet, en konden ze dus zelf alle content gemakkelijk vervangen. BERLOTH.NET verving de stijl elementen in de basis van de website. 

Een echte website voor de St Jans Fanfare

ZOETERWOUDE, december 2012

De St Jans Fanfare had al wel een website. Maar het onderhoud was te ingewikkeld, en daardoor gebeurde er niet veel meer. BERLOTH.NET wilde de vereniging wel sponsoren en regelde nieuwe hosting en bouwde een nieuwe website in Wordpress. Da's makkelijker te onderhouden. Wordpress werd voorzien van een aantal tools waardoor berichten op de website ook direct op de Facebook pagina van de Fanfare verschijnen. En de foto's op Facebook verschijnen andersom weer automatisch op de website. Daarnaast kunnen leden met hun Facebook account op de website inloggen, om de beschermde pagina's te zien, en zelfs artikelen op de website te plaatsen. 

Zo, ook weer geregeld! En zo knopen we alles aan elkaar bij BERLOTH.NET

Online kennisdatabase voor TRM Oncology

ZOETERWOUDE / DEN HAAG, 2011-03-14

TRM Oncology heeft bij elkaar meer dan 200 jaar werkervaring in de oncologie. Om het delen van deze kennis met de collega's onderling verder te professionaliseren heeft TRM Oncolgy door BERLOTH.NET een online kennis database laten ontwikkelen.

Via de web interface kunnen collega's vragen stellen aan de database, bijvoorbeeld: 'Welke producten heeft AstraZeneca voor vroege borstkanker?' of 'Wie heeft er producten tegen prostaatkanker?'.

De inhoud van de database wordt door alle medewerkers bijgehouden. Gevonden informatie wordt altijd in de database geplaatst, zodat informatie hergebruikt kan worden. Verder kunnen er aan producten, fabrikanten en indicatie gebieden notities gehangen worden in de vorm van een tekst of een document, zodat die gemakkelijk terug te vinden zijn.

De investering in deze online database zal dubbel en dwars terugverdiend worden, doordat iedereen gebruik kan maken van informatie en kennis die al eerder door een collega verzameld is.

Avery Academy gelanceerd

ZOETERWOUDE / UTRECHT / RIJNDIJK, 2010-06-13

Voor Atos Origin en Avery Dennison implementeerde BERLOTH.NET de Avery Academy. Een online e-learning omgeving waar deelnemers les krijgen in het verwerken van producten van Avery Dennison.

De omgeving is origineel geimplementeed in het engels, en daarna vertaald in het duits, frans, spaans en italiaans. Nederlands zit in de pijplijn.

Implementatie vond plaats in eZ Publish, een Enterprise Open Source Web Content Management syteem uit Noorwegen. De video-content werd aangeleverd in Flash video files, de theorie- en toetsmodules als Adobe Captivate Flash movies. Aan eZ Publish werd nog behoorlijk wat functionaliteit toegevoegd, om aan alle wensen te kunnen voldoen.

inekekoene.nl 3.0 online

ZOETERWOUDE / ENSCHEDE, 2009-08-11

Ineke Koene is freelance illustrator in het oosten van Nederland. Al meer dan 10 jaar tekent zij digitaal en levert zij de illustraties digitaal aan bij haar opdrachtgevers. Zonder meer was zij ook één van de eerste freelance illustratoren in Nederland met een eigen website: http://www.inekekoene.nl/ bestaat al sinds het jaar 2000.

Hoog tijd dus voor de derde versie met daarin een uitgebreid portfolio van haar recentere werk en een enorm archief met ouder werk.

De Gouden Driehoek

ZOETERWOUDE, 2009-08-11

'Ik heb snel een tijdelijke website nodig, want we verwijzen in ons drukwerk al naar de website.... Zou je volgende week al iets online kunnen hebben?'

- 'Ja!'

'Kan ik dan ook de inhoud zelf wijzigen?'

- 'Tuurlijk.'

'En kunnen we de website later nog veranderen en de vormgeving ook?'

- 'Absoluut.'

http://degoudendriehoek.nl/

Dr.eBase 3.0 gelanceerd

ZOETERWOUDE, 2009-01-09

Met het online gaan van de website van Simone Grömminger, dansimo.nl, is ook voor het eerst Dr.eBase 3.0 op een website gebruikt. Dr.eBase is het onderhoudsgereedschap voor websites van berloth.net. Dr.eBase 3.0 is gebaseerd op Dr.eFrame, de ajax-toolkit van berloth.net die het mogelijk maakt om bestaande internet applicaties om te zetten in ajax applicaties.

De grootste verbetering ten opzichte van Dr.eBase 2.3.2 is dat Dr.eBase 3.0 veel sneller werkt door gebruik te maken van de ajax functionaliteit die Dr.eFrame biedt. Daarnaast is het nu mogelijk om zeer grote hoeveelheden data te beheren met Dr.eBase. Daarmee wordt het mogelijk om praktisch iedere desktop applicatie om te zetten in een internet applicatie.

Follow Us 1.1 online

ZOETERWOUDE / 's Hertogenbosch, 2008-06-09

Follow Us is de online applicatie die scholen ondersteunt waar veel kinderen van asielzoekers komen. Kinderen van asielzoekers worden namelijk ongeveer 2 keer per jaar gedwongen om te verhuizen en daardoor moeten zij ook vaak van school veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de leerprestaties. Immers, de nieuwe school is meestal niet of niet op tijd op de hoogte van de leervorderingen en leerproblemen van de nieuwe leerling. Het gevolg is dat deze groep leerlingen een steeds grotere leerachterstand krijgt op hun leeftijdsgenoten.

In Follow Us worden de basisgegevens van deze groep leerlingen via een webinterface opgeslagen. Daarnaast worden door de scholen de de leervorderingen bijgehouden in Follow Us en kunnen de scholen zaken die het leren bemoeilijken worden aangegeven.

Als een leerling naar een andere school moet, dan zijn door de nieuwe school alle relavante gegevens direct opvraagbaar, en hoeft de leerling dus geen valse start te maken op de nieuwe school.

Follow Us is inmiddels een ruim jaar beschikbaar en wordt volop gebruikt. De evaluatie van het gebruik bracht vanzelfsprekend verbeterpunten naar voren. Die zijn in versie 1.1 doorgevoerd, die sinds vandaag officieel online is.

De belangrijkste veranderingen zijn de wijzigingen in de interface. Het gebruik van Follow Us door de scholen is vereenvoudigd en scholen kunnen daardoor gegevens veel sneller vinden en mutaties veel gemakkelijker en sneller doorvoeren.

Omdat de wijzigingen aan de interface behoorlijk ingrijpend waren, leverde berloth.net ook een nieuwe handleiding voor docenten bij de applicatie.

VanRenesse Consulting online!

ZOETERWOUDE / 's GRAVENHAGE, 2006-10-16

Rudolf R. Van Renesse werkte van 1966 tot 2002 als senior research engineer bij TNO en biedt sinds 2002 onder de naam VanRenesse Consulting onafhankelijke diensten aan op het gebied van document- en productbeveiliging voor overheid, banken en financiele instellingen binnen Nederland, maar vooral daarbuiten.

Op de website van VanRenesse Consulting publiceert Van Renesse de vele artikelen, hoofdstukken en boeken die hij gepubliceerd heeft in de afgelopen jaren en legt hij uit voor welke diensten VanRenesse Consulting beschikbaar is.

De ideeen voor een website waren er al lang. De ontmoeting met Berloth.net was voldoende om de website daadwerkelijk snel te realiseren. Berloth.net regelde alle zaken die bij een eigen website komen kijken, ontwierp en bouwde de website en plaatste het geheel online. Sindsdien kan Van Renesse zelf de inhoud van zijn website onderhouden met Dr.eBase, het Content Management Systeem dat door Berloth.net ontwikkeld werd.

Archief

het archief bevat nieuws artikelen die niet meer relevant zijn of omdat de website om wat voor reden dan ook niet meer bestaat. 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands