Centrale webstek voor Greetje Brouwer

ZOETERWOUDE / LEIDEN 2015-06-10

Greetje Brouwer was al bekend op Internet via haar eigen Youtube kanaal, en via LinkedIn. Maar ze miste een centrale plek waar alles bij elkaar kwam. Een vriendin verwees haar naar BERLOTH.NET. En toen ging het snel. Greetje ging teksten schrijven, en BERLOTH.NET regelde de domain name, de hosting, en ging bouwen. En binnen de kortste keren had Greetje Brouwer haar eigen website. 

De website bestaat uit artikelen, die bestaan uit een titel en de inhoud. Ieder artikel is aan een hoger artikel gekoppeld, waardoor de structuur van de website ontstaat en het menu vanzelf opgebouwd wordt. Als Greetje dus een nieuw artikel wil publiceren, dan hoeft ze alleen de titel en de inhoud te typen, en vervolgens te zeggen waar het in de website moet komen. Klaar!

Naast titel en inhoud kennen artikelen ook een samenvatting van 1 zin, die in de website gebruikt wordt, maar ook dankbaar door Google gebruikt wordt in de zoekresultaten. En bij ieder artikel horen sleutelwoorden. Daarmee kan je van een artikel naar een artikel met hetzelfde onderwerp springen. Van deze woorden worden ook overzichtspagina's automatisch gegenereert. En die zijn ook weer heel interessant voor Google. Verder wordt de inhoud van de website automatisch in gestructureerde data volgens schema.org gevat. Dan snapt Google beter waar de pagina over gaat. 

Er gebeurt een heleboel op deze website. Maar Greetje merkt er niks van. Als ze een nieuwe artikel schrijft, hoeft ze alleen maar de titel en de inhoud in te vullen. Als ze dan ook  wat sleutelwoorden toevoegt en een samenvatting van 1 zin en het artikel koppelt in de website, dan doen de webserver en Google de rest.  

Natuurlijk willen meer mensen een website die al het werk, behalve het schrijven, uit handen neemt. Daarom is de website van Greetje de inspiratie geweest voor Dr.eWeb. Ook zo'n makkelijke website hebben? Lees dan meer over Dr.eWeb of neem contact op.

Reacties

En als de website dan online gaat, is het altijd leuk om dit soort reacties te lezen:

Adresgegevens

BERLOTH.NET

BERLOTH.NET
Elzendreef 141
2272CK Voorburg

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL001719197B61
Bank: giro 403

Privacy statement