Temperatuurbewaking voor datacenters

Dael en Tizzon leveren aan een telecomprovider in Nederland een nieuwe koeloplossing voor datacenters die slechts een fractie van de energie gebruikt van de vroeger geinstalleeerde airconditioningsystemen. Om centraal de temperaturen op vele honderden locaties in de gaten te kunnen houden worden op alle locaties thermometers geinstalleerd die het koelingsproces in de gaten houden.

Berloth.net is gevraagd om een betaalbare oplossing te bedenken, en te implementeren, die alle gegevens van de thermometers via internet real time kan verwerken en goed in de gaten kan houden, te alarmeren bij vreemde situaties en kan helpen om de temperatuurverlopen later te analyseren. En dat is precies een uitdaging waar berloth.net warm voor loopt: een simpel lijkende, betaalbare oplossing creeren voor complexe problemen! 

Lora logo

Die oplossing is inmiddels gevonden. Op de locaties komen LoRa devices met vijf temperatuursensoren. Deze geven via LoRa, het nieuwe Internet of Things-netwerk dat op het ogenblik wordt uitgerold, actuele temperaturen door aan een centrale database. Op basis van deze oplossing is inmiddels een proof-of-concept gebouwd om aan te tonen dat de oplossingsrichting de juiste is. 

De volgende stap is om het ontwerp van de web-applicatie verder uit te werken. Deze web-applicatie zal op basis van de gegevens in de database zelf actief de temperaturen gaan bewaken, alarmeren wanneer nodig, en gebruikt worden voor analyse van historische gegevens.   

To be continued!

 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands