Avery Dennison Academy 4.0 online!

De derde update van de Avery Dennison Academy is online! In de tweede update mocht Flash er nog niet uit, maar nu Flash echt ter ziele is, hebben we afscheid moeten nemen. Alle leermodules zijn overgezet van Flash naar Json. En dat betekent dat content ook beter herbruikbaar wordt! Alles is nu netjes gestructureerd opgeslagen in de database en dus toegankelijker voor hergebruik, 

Om de Flash content van de theoriemodules om te zetten naar een moderne website, is gebruik gemaakt van Vue.js. Daarin is een online editor gebouwd om de Flash modules mee na te maken. De Vue.js-editor bewaart de presentatie in Json in de database. Om een module af te spelen wordt de Json uit de database gelezen door de Vue.js-player, die de inhoud op het scherm laat zien. 

De test-modules met meerkeuzevragen waren ook in Flash gegenereert. Ook deze zijn op dezelfde manier omgezet.

Alle video-modules waren in .flv opgeslagen en werden door een Flash-module afgespeeld. Dat was makkelijk. Video's omzetten naar moderne formaten en af spelen met HTML5 video-tag. 

Bijkomend voordeel nu is dat de website veel gemakkelijker van nieuwe modules te voorzien is. In de online editor kun je eenvoudig nieuwe modules creeeren. Dat was met Flash-modules wel anders. 

En passant is het gebruik voor de studenten ook eenvoudiger geworden. De nieuwe vormgeving van Avery Dennison maakte het mogelijk om een groter deel van het scherm te gebruiken. En de student hoeft  per gemaakte toets ongeveer 50 minder muiskliks uit te voeren. 

 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands