Olles Huis redesign

Olles Huis was al geimplementeerd en online. Er moest alleen maar een nieuwe vormgeving op toegepast worden. Normaal gesproken een fluitje van een cent. Deze keer niet:

Er zit namelijk iets extra grappigs in het design. De foto's in de lopende tekst staan net een beetje buiten het tekstkader, er zit een antroposofies vormpje omheen, en de tekst loopt om dat vormpje heen.  En dat is bijzonder. Bovendien moeten de plaatjes, als het even kan, gewoon rechthoekig aangeleverd kunnen worden en moet de website er zelf maar een mooi vormpje bij kiezen. 

Nou, dat is gelukt*. Als je een nieuw plaatje aan de website toevoegt, dan bepaal je zelf of het links of rechts in de tekst moet staan. Daarna bepaalt de website of het een hoog of een breed plaatje is, en zoekt er een mooi vormpje bij: links / rechts, hoog / breed. Die vormpjes zijn gemaakt als Scalable Vector Graphics (SVG). Daar wordt de foto door de website in opgenomen. Daarna is er nog een andere SVG die de tekstomloop bepaalt. Voila!

Op een tablet ziet de website er net iets anders uit. Het menu van de website is een uitklapmenu geworden. 

Op een telefoon wordt de website nog smaller. Daarom wordt daar geen gebruik meer gemaakt van de vormpjes. Dat zou de leesbaarheid ernstig schaden. 

* In alle nieuwe browsers werkt het. In oudere browsers en MS browsers is deze functionaliteit niet beschikbaar. Het kan dus gewoon niet. 

Adresgegevens

BERLOTH.NET
Zuidbuurtseweg 50a
2381 LG Zoeterwoude

tel: +31-6-39757299

KvK : 060740280000
BTW nr: NL145428370B01
Bank: giro 403

Privacy statement

Taal

english / nederlands